За пицата може да се говори много, но най-важното е…

„да се използват качествени продукти. Тя е Кралица и изисква уважение. А аз уважавам достатъчно много и моите клиенти и приятели, за да им предлагам нещо, което не заслужава внимание. Пицата за мен е …

ЛЮБОВ, СТРАСТ, ОТДАДЕНОСТ, НЕЖНОСТ, ЧУВСТВЕНОСТ, КРЕАТИВНОСТ

Pizza Classica

Pizza Classica е може би най-популярното италианско ястие, което жъне успех по цял свят. Един от основните фактори, допринесли пицата да се превърне в най-обичаното хапване за малки и големи е способността ѝ да се приготвя лесно и да е винаги различна.

Особеното при нейното приготвяне е, че тестото ѝ се прави от 55-60% вода. Начинът на замесване на тестото може да бъде директен или индиректен, спрямо стила на пицаря и ресторанта, в който се работи.

Pizza alla Romana

Може да обичате да похапвате пица, но ако не сте изпитали неповторимия вкус на Pizza alla Romana, определено сте пропуснали важна част от това кулинарно изкуство. В Италия са се развили много и различни стилове в правенето на пици, но някои от тях заслужено са се сдобили с огромна популярност и продукт на един от тези стилове е Pizza alla Romana.

Особеното при нейното приготвяне е , че тестото й се прави от 80% вода. На един килограм брашно се добавят ок. 800-900 мл вода. Така тестото става много воднисто, но след изпичане блатът е въздушен, лек и ароматен. Пицата се пече на 300°C вурху камък в пещ. Приготвянето на този вид пица е доста сложен и бавен процес, който обаче дава възхитителни резулати.